Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı

Veli Akademileri kapsamında yapılmakta olan seminer programımızdan "Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı" konulu seminerimiz 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 10:15 te Okulumuz Konferans Salonunda yapılacaktır. Katılımlarınızı bekliyoruz.


Çocukların doğduğu günden itibaren yetişkin olma yolunda ilerlerken karşılaştıkları hayatla ilgili her deneyim onların gelişmelerine katkı sağlamakta ve aynı zamanda bireyleri hayata hazırlamaktadır. Biyopsikososyal varlıklar olarak sağlıklı büyümeleri, gelişmeleri ve kendine güvenen, katılımcı, üretken bireyler haline gelebilmeleri için özgürce kendilerini gerçekleştirebilmeleri konusunda tüm sorumluların mevcut tüm iletişim, eğitim, öğrenme ve deneyimleme olanaklarını güvenli bir biçimde çocuklara sunması gerekmektedir. Teknoloji ve internet bu gerçek deneyimler içinde oldukça önemli ve dikkate değer derecede yer tutmaktadır. İnternet, çocukların dünyayı keşfetmeleri, öğrenmeleri ve eğlenmeleri için mükemmel bir ortamdır.
Aynı teknolojik imkânların tüm bu olumlu etkilerinin yanı sıra fiziksel, psikolojive sosyal alanlarda uygunsuz, tedbirsiz ve ölçüsüz kullanıldığı durumlarda olumsuz etkileri de olabilmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi