BEKİR SAMİ DEDEOĞLU İLKOKULU VELİ AKADEMİSİ

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hazırlanan okul merkezli veli eğitimidir.


01-12-2018

Veli Akademilerinin başlıca amaç ve hedefleri:

a. Velilerin çocuğun eğitim ve okul hayatı süreciyle ilgili olarak bilgilenmesi ve bilinçlenmesi.

b. Anne-baba, çocuk arasında sağlıklı iletişim kurulması ve iletişimin güçlenmesi.

c. Veli-öğrenci-okul arasında etkili bir iletişim sağlanması ve iş birliğinin güçlenerek artması.

d. Anne-babalardaki görev ve sorumluluk bilincine katkı sağlayarak her yönüyle “örnek annebaba” kavramının somut hâle getirilmesi.

e. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın içinde yaşadığı toplumun inanç ve ahlaki değerlerinden, gelenek ve göreneklerinden haberdar, bilgili, ilkeli, kararlı, tutarlı, milli ve manevi değerlere, yasalara, insana, insanlığa, çevreye saygılı, görev ve sorumluluklarının bilincinde nesiller yetiştirilmesi konusunda ailelere destek olunması.

f. Veli-öğrenci arasında karşılaşılan sorunlar, yaşanan çatışmalar ve bu sorunların/çatışmaların çözümleri konusunda velilerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi.

g. Okullarda yaşanan disiplin olaylarının ve istenmeyen davranışların en aza indirgenmesi ve okul başarısının artırılmasına katkı sağlanması. 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi